Böbrek Taşı Eriten Maden Suyu


Böbrek taşı oluşumuna sahip insanlar hep yeme içme alışkanlıklarını değiştirerek hastalığa önlem almaya çalışmışlardır. Aslında böbrek taşı oluşumuna en büyük etkenlerin başında vücuda yeterli miktarda mineral alınmamasıdır. Mineraller vücudun bir çok işlevi için gerekli olduğu halde vücut mineralleri kendisi üretemez. Bu yüzden yeme içme alışkanlıklarımızı daha az yeme yerine daha çok mineralli olan besinlerden çeşitli olarak almalıyız. Hali hazırda bir mineral var ki o mineral olmadığında böbrek taşı oluşumuna ve böbrek rahatsızlıklarına farkında olmadan davetiye çıkarılır.

Magnezyum Minerali:
Magnezyum minerali doğada çok az besinde az miktarda bulunan bir mineraldir. Yetişin bir insanın günlük magnezyum ihtiyacı ortalama 300 mg dır. Bu oran 65 yaş ve üstü insanlarda 350 mg, hamilelerde ve emziren bayanlarda ise günlük magnezyum ihtiyacı 600 mg dır.
Magnezyum Eksikliği:
Magnezyum eksikliği kalp, böbrek, beyin ve karaciğer fonksiyonlarında aksaklıklara yol açarak halsizlik, iştahsızlık, yorgunluk ve uykusuzluğa yol açmaktadır. Ayrıca hafıza zayıflığı, böbrek yetmezliği, taş oluşumu, öğrenme güçlüğü, kalp çarpıntısı, kramp gibi sağlık sorunları magnezyum eksikliğinin uzun vadede gösterdiği en önemli etkenlerdir.
Magnezyum Mineralli Besinler:
Balık, yumurta, peynir, yerfıstığı, patates ve portakal magnezyum minerali sağlayan besinlerdir. Ancak bu besinler günlük magnezyum ihtiyacınızı karşılayamayabilir. Çünkü günümüzde doğal organik besinler kalmamıştır.
Magnezyum açısından en zengin içecek maden suyudur. Her maden suyunda gerekli mineraller bulunmaz. Türkiye olarak bu konuda çok şanslıyız fakat ne yazık ki insanlarımız maden suyuna gereken önemi göstermemektedir.
Balahorda Doğal Maden Suyu
Böbrek taşı eriten su
Balahor yaylasında çıkarılan maden suyu deniz seviyesinden 1800 m yüksektedir. Balahor yaylasından çıkan doğal maden suyu adeta magnezyum deposudur. Marketlerde satılan maden sularında 8 kat daha etkilidir.
Bir bardak maden suyunda ortalama 600 mg magnezyum bulunur. Araklıya 80 km uzaklıkta bulunan bu maden suyunun bir çok hastalığa iyi geldiği söyleniyor. Bizim dikkatimizi de Böbrek taşı eritme özelliği ile çekmiş bulunuyor.
Böbrek taşı hastalığından çok çekmiş hastalarımıza bu müjdeyi vermiş olalım. Uzakta olanlar kargo ile maden suyunu iletişime geçtikleri insanlardan isteyebilirler. Acil şifalar dileyelim.
Balahor yaylası maden suyu haberi için tıklayınız

2 yorum:

  1. ben ulya. dedemin böbrek taşı hastalığı vardı. komşumuz da böbrek taşı rahatsızlığı nedeniyle gecek suyunu içmiş şifa bulmuş ve taşını düşürmüş. bızde denemeye karar verdik ve dedem taşını düşürdü herkese tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  2. ben ulya. dedemin böbrek taşı hastalığı vardı. komşumuz da böbrek taşı rahatsızlığı nedeniyle gecek suyunu içmiş şifa bulmuş ve taşını düşürmüş. bızde denemeye karar verdik ve dedem taşını düşürdü herkese tavsiye ederim.

    YanıtlaSil