Hangi Hastalıklar Üreter Taşına Etki Eder


Çoğu zaman tarif edilemeyecek kadar ağrıya sebep olan böbrek taşı, erkeklerde kadınlara oranla 3 kat daha fazla görülmektedir. Böbrek taşı oluşumu nun en önemli sebeplerinden biri yanlış beslenme.
Üriner sistem taş hastalığı genelde ağrıyla seyreden bir rahatsızlıktır. Böbrek taşları, idrar yolu enfeksiyonları ve prostat patolojilerinden sonra üriner sistemi en çok etkileyen üçüncü patolojik durumdur. Çoğu hasta tarafından üreter taşı ağrıları doğum sancılarına benzetilse de bazı durumlarda ağrıya neden olmuyor. Belirti vermeyen bu üreter taşları genelde başka bir rahatsızlık nedeni ile çekilen röntgen filimlerinde ya da idrar tahlillerinde anlaşılabiliyor.
Bazen de sık tekrarlanan idrar yolu enfeksiyonları, uzmanların böbrek taşından şüphelenmelerine neden oluyor. İster ağrıya sebep olsun ister olmasın üreter taşı oluşumunun sebebinin muhakkak ortaya çıkarılması gerekmektedir. Çünkü böbrek taşı hastası tedavi almaması durumunda ilk 2 yıl %10, beşinci yıl %35, ve onuncu yıl %50 oranında tekrarlama eğilimi gösteriyor. Böbrek taşı hastalığının en önemi belirtileri ağrı, ateş ve bulantıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder